dim-sum

ØIVIN HORVEI – DIM SUM & LEFTOVERS

DIM SUM & LEFTOVERS – ØIVIN HORVEI
Åpning: Lørdag 22 desember 19.00- 22.00
Utstillingsperiode: 22 September – 04 Oktober 2012

Future frukt, abstrakte former og utpreget fargebruk definerer Øivin Horveis mangeartede kunstneriske utrykk. Hans arbeider spenner fra det usette, uoppdagede til det mer gjenkjennelige primitive og naive. Mat mikses denne gangen med objekter og malerier i et stilsikkert måltid av kunst, servert som en overdose av intrykk.

Påvirket av asiatiske plastikk produkter, gammelt håndtverk og sci-fi prosa, skaper Horvei en holistisk post-futuristisk mulighet som viser skjønnheten ved hjelp av detaljerte fragmenter av håp, teksturer, endeløse repetisjoner, surrealistiske miljøer, virkelighetsflukt og fargerike imaginære visjoner som ikke er bundet til noe spesifikt medium.

Som tittelen indikerer, er denne utstillingen en samling av nye objekter, malerier og et mosaikk verk, som igjen er del av et pågående prosjekt. Utstillingens helhet er ett manifest av hans fasinasjon for objekter. Dette leder til ett ønske om å beholde og katagorisere objektene med et spesifikt estetisk uttrykk. Denne gangen med refereres det til Dim-Sum som objekt, og objektenes presentasjon basert på dim-sum kurvenes stable konsept. Det som tidvis virker ubrukelig og bortkastet, som små syntetiske ting, nøtter, kopper, bøker, plastposer og andre ugjennkjennelige objekter, skapes om til formskiftende kontainere som inneholder ”alt”, menneskelig organiske landskap, fluoriserende avfall og støv.

“To kvinner plukke mikrobølgeovn klar dim sum fra fryseren. Folk kan nyte snacks etter en 3-minutters tining og oppvarming av øyeblikkelig dim sum i en mikrobølgeovn. Disse dim sums kan enkelt dampkokes også. De inkluderer dumplings, siu maai, bau, Cheong moro, lo bak go og steames Reservedeler ribbeina. I andre land, kan dim sum også kjøpes fra nærbutikker, kafeer og andre spisesteder.

+ www.tm51.no
+ www.oivinhorvei.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>