_MG_5935

graphicthoughtfacility @visueltdagene

Dette London baserte firmaet er spesialisert i print men gjør også større prosjekter som utstillinger og hel identitet for feks museum. Andrew Stevens fra Graphic Thought Facility (GTF) forteller i hovedsak om jobb de gjorde for tekstil produsenten Kvadrat fra Danmark. Deres enorme suksess skyldes i hovedsak tekstilen Hallingdal 65 som ble designet av Nanna Ditzel. I prosessen for å skape en utstilling for Kvadrat med Hallingdal 65 som sentralt tema, valgte GTF for å forenkle hele utstillingen og benytte seg av stoffet som det er. Problemet er at stoff i seg selv ikke er særlig levende. Derfra gikk veien til å skape former som kunne kles i stoffet. Resultatet ble en slags Verner Panton aktig utstilling hvor de forskjellige formene og elementene kunne settes sammen fritt og skape egne miljøer. Det hele fremstår lekent og reiste verden rundt.

I tillegg ble det produsert filmer for å promotere Kvadrat. Utfordringen lå i å få elementene til fly sammen. Etter en større filmproduksjon ble dette resultatet.

Andrew viser oss også en introdusjonsvideo som viser mye av forberedelsene til utstillingen.
Filmen ligge på Kvadrats hjemmesider her
Sjekk også ut hjemmesiden til GTF og se på andre prosjekter de har gjort her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>