psyop

Psyop

Marie og Marco fra Psyop / Foto: Espen Schive

Marie og Marco er neste ut, et trivelig kjærestepar med internasjonale røtter. De forteller om bakgrunnen sin som startet i New York hvor de brukte å henge ut på en bar sammen. Baren ble nedlagt men paret som syslet med kreative tanker fant at det var på tide å skaffe seg et studio. De kjøpte opp baren med skjenkebevilgning og startet et kreativt studio. Marco sier overgangen var enkel, nå kunne de jobbe og henge ut samtidig. Skjenkebevilgningen fulgte med adressen så festing ble det mye av.
På tross av deres ydmyke og laidbacke holdning til livet generelt viser de at det bor mye skaperkraft i duoen. De har etterhvert blitt tvunget til å strukturerere seg noe, men den lekne tanken består. Marie sier at deres mål er å prøve nye ting hver eneste dag. Med egne ord sier hun
“fear, kills creativity” Marco som en stor dagdrømmer henter mye inspirasjon der hvor andre overser den. Han ser mest i bakken, for det finnes sÃ¥ mye spennende der. Det er et helt univers, ” Bugs humping and stuff like that”.

Converse – My Drive-Thru

De forteller om å ta seg vann over hodet, som da de fikk jobben for Converse. Skomerket hadde ikke hatt behov for markedsføring på evigheter, men bestemte seg allikevel for å gjøre en svær greie; Psyop fikk jobben. Det er gøy å høre deres prosess fra brief til ferdig produkt. Stikkordene var ,paper dolls og connectivity. Samt at de var lovet masse rockestjerner. Deres prosess med jobben kan ikke beskrives med andre ord enn fantastisk. Det hele endte i et gigant prosjekt med en arbeidsmengde av dimensjoner. Deres fokus var hele tiden at det måtte være autentisk og Converse slapp prosjektet i det stille. De lekket først sangen som var skapt for reklamen før de slapp videoen på youtube uten noen form for markedsføring. Første uka hadde de fem millioner visninger.

Something’s Lurking

Psyop er et kreativt kollektiv som jobber med teknologi, men aldri på den måten det var meningen at den skulle brukes. Bruksanvisninger er med andre ord ikke noe for denne gjengen. Med utgangspunkt i en inspirerende kombinasjon av kreativitet og produksjon skaper de visuelle løsninger for reklame, videospill, TV- og og musikkvideo-bransjen.

Animasjon for MTV

+ www.psyop.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>