Owen Jones og den islamske inspirasjonen

Anbefaler alle som har mulighet til å ta en tur innom Kunstindustrimuseet (St. Olavs gate 1, Oslo) før 30. april og sjekke ut den islamske inspirasjon med Owen Jones. Arkitekten og designeren Owen Jones levde fra 1809 til 1874.


– Owen Jones (1809-74) Design for mosaic floor 1842 Pencil and watercolour

Utstillingen utforsker hvordan den viktorianske designeliten, med Owen Jones i spissen, studerte islamsk kunst og tok til seg idealet om geometrisk abstraksjon, flatemønstre og polykromi, og med dette skapte en ny visjon for fremtiden.
Utstillingen viser 105 arbeider i tillegg til flere originale designgjenstander, litografier, bøker og objekter laget av Owen Jones selv. Det presenteres også kunstverk laget av andre britiske, europeiske og norske designere. Alt inspirert av islamsk kunst og design.

+ mer om utstillingen her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>