olivier zahm in anna betham design

Esperanza; Håp i en sløyfe

Høye hæler, blødende føtter, designklær til beløp som kunne mate hele den tredje verden. Paparazzi, kjendiser, rent cirkus og folkefest, det er Paris Fashion week!!

Selv om hele galskapen startet for bare 2 dager siden, er det allerede flere sko som måtte pensjoneres, og søvnmangelen begynner å minne mer om en lidelse enn overveldende morro, men det er bare alt for mye til å få med seg, til a ta seg tid til hvile.

esperanza.logo

ana.paris.5.03.10Esperanza er ett accessoir merke som er designet av en Ana Karen Bathen, en designer fra Guatemala, som jeg har snublet over på Le Baron, et stamsted for alle som vil se og bli sett, og jeg er veldig glad for at champagnekøen bragte oss sammen.

Det hele startet med at Anna begynte å lage hårdingser  for seg selv, der hun brukte mange vintage ting som hun hadde arvet fra sin bestemor. Etterhvert som flere spurte om hun kunne lage noe for salg, og hennes hårpynt ble  lagt merke til under New York Fashion Week, mens hun bodde i det store eplet, bestemte hun seg for å starte en produkjson.

Esperanza i dag, har to distinkte looks, der den ene er inspiret av 20-tallet, med mye blonder og sløyfer, mens den andre tar sitt utgangspunkt i den tradisjonelle guatelmalske arts and crafts stilen.

anabethen.chiccollection1

Navnet til merke Esperanza, som på spansk betyr håp, ble valgt av to grunner. Både bestemoren og moren til Ana bar det navnet, men det er også en avspeiling av designerens ønske om å hjelpe sitt eget land.

menscollection

womenscollection

Etter å ha vendt tilbake til Guatamala, etter sin opphold i New York, bestemte Ana at hun ville finne en måte å hjelpe den fattige delen av befolkningen i sitt land, og ikke minst motarbeide barnearbeid, som er desverre er svært utbredt der.

Slik ble den guatemalsk inspirerte accesoir linjen til. Hun fant ut at om hun plasserer sin produksjon i Guatemala, og tilrettela den slik at kvinner kan utføre det i sitt eget hjem, vil det gi dem mulighet for å tilbringe mer tid med sine barn, og spare dem for reiseomkostninger, som sluker det meste av deres innkomst på salg av håndlaget smykker.

Siden det er vanlig for kvinner fra rurale områder til å reise inn til byer for å selge sine ting til turister, blir også barn med for å hjelpe til. Dette går på bekostning av deres skolegang, som de fleste ikke har mulighet til å unngå.

Ved å gi kvinner mulighet til å jobbe hjemmefra, gir Anna dem anledning til å faktisk tjene penger på sitt arbeid, og siden de ikke trenger å reise lenger, har deres barn anledning til å gå på skolen.

anabathemlookbook5

lookbook3

annabethemlookbook1

lookbook2

Det er flere som falt for Anas historie og design, blant annet sangerinnen og popstjernen Lykke Li og Olivier Zahm, redaktoer for Purple Magazine har pimpet opp stilen sin med hennes fargerike bånd. Og i går ble også den franske skuespillerinnen Lou Doillon sjarmert av hennes design på utstillingsåpningen for Olivier Zahm på le Collette

olivier zahm in anna betham design

sjekk ut mer på

http://www.esperanzanyc.com/

http://esperanzainthecity.blogspot.com/

4 thoughts on “Esperanza; HÃ¥p i en sløyfe”

  1. Takk for fin post :-)
    Bra det er noen her i verden som tenker mer helhetlig i tillegg til det å tjene penger!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>