Oppsummering av Byrom i et Portrom 2008

Vi snakket med Christin E. Holthe som startet Byrom i et Portrom i 2005. Og her på ONION:BLOGG oppsummerer hun BiP dagene med noen ord og mange fine bilder:)

17.-masterpiece-3.jpg

36.-elvebakken-v-elva.jpg


Byrom i et Portrom

De siste 2 ukene har vært de beste i hele verden. I samarbeid med Norsk Form skulle min lille ”baby” ut av portrommet på Dattera, bli tenåring over natten, for så å ta Hausmannsområdet i sin besittelse. Det gikk faktisk veldig bra, og jeg er stolt og glad og takknemlig for alt jeg har fått oppleve. En fantastisk gjeng har støttet meg, løftet, hentet, skrudd, kjørt, malt, bygget, improvisert og tatt ansvar, så jeg deler mer enn gjerne æren med dem.

13.-Rohdins-utenfor-The-Vil.jpg

Som en ”Onionmag Exclusive” har jeg satt sammen en billed-dagbok. Her får dere se et glimt av mine dager i perioden 2-6 september. Dette innebærer bl.a. ekte glede over å kjøre lift 21 meter opp i været og oppussing av portrommet til Blå Kors i regi av Your Mama’s Favorite crew,! Videre vises monteringen av prosjekter utført av Caroline Roka, Gard Frantzsen, gekkogirl, Rita Rohdin Nyhuus og søsteren Svanhild Rohdin.Det viser også progresjonen i Prøvefelt’s infohus som ble oppført som uttrykksvegger folk skulle ta i bruk. Ut i fra bildeserien kan det se ut som det bare er taggere som vil uttrykke seg, men fakta er at hver dag ble plakater vi hang opp, fjernet fra disse husene. Gjort på eget initiativ av medborgere med sans for plakatforbud og ryddige vegger. De får sikkert den tynne kaffen de drikker i vrangstrupen over Masterpiecen på Hausmania, so right back at ya, lovlydige rødde-folk!

8.-G-F-billboard.jpg

27.-Pecha-Kucha.jpg

Torsdagskveld ble en svipptur innom Podium LIVE, en gjesteopptreden på Pecha Kucha, en lytt på Galleri Grønn Æ.

Jeanett Ann Goodwins mobile hagetralle vises parkert etterfulgt av Elvebakken VGS’ vernissage utenfor DogA med gratis brus og kids som går bananas med kritt. Prøvefelt med den danske arkitekten Benny Jebsen hadde work shop med elever fra alle klassetrinn i en uke, og det resulterte i mange fine installasjoner. Lørdag var det LIVE battle mellom YMF og LMK, i regi av OKM. Veldig hyggelig å henge ut, gode vafler, bra folk og moro at YMF vant med sin futuristiske Noahs Ark i svart hvitt. Som en avslutning i det begynnende høstmørket runder jeg av med visningen av Hjørdis Kurås’ ”Bomb Squad Mezzo Forte” utenfor DogA og Prøvefelt lyssetting av den gamle Elvebakken skolebygningen.
41.-De-Kuleste-Gutta.jpg31.-kritt.jpg

49.-YMF.jpg
47.-hele-veggen.jpg


Mange av prosjektene fins fortsatt i Hausmannsområdet, nye dukker stadig opp. Hold øyne og ører åpne, så sees vi snart!

Beste hilsen Christin

+ Byrom.no

One thought on “Oppsummering av Byrom i et Portrom 2008”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>