oda-be-yourself-5.jpg

9 raske med Oda Valle

Vi fikk tilsendt hyggelige ting fra Bergen baserte illustratør/grafisk designer Oda Valle. Når vi så illustrasjonene hennes ønsket vi å finne ut mer om denne dama. Her er hennes svar!

oda-be-yourself-5.jpg

Kan du fortelle kort om deg selv? og når og hvordan startet kjærligheten for illustrasjon og grafisk design.?
-Jeg er en 24 år gammel illustratør og grafisk designer fra Os utenfor Bergen.
jeg har en bachlor grad i visuell kommunikasjon fra Birmingham Institute of Art and Design og har stor interesse for design, kunst og illustrasjon.
Interessen har jeg hatt fra jeg var veldig liten. Jeg husker når jeg gikk på skolen så tegnet jeg mer i skolebøkene enn å gjøre lekser eller å høre på forelesninger. Det føles så naturlig for meg, og jeg brenner veldig for det. Det er veldig få ting som engasjerer meg mer enn kunst og design.

oda-hansel.jpg

Hvor er du om 10 år?
-jeg håper jeg er en annerkjent illustratør og designer som får lov å jobbe med utrolige spennende oppdrag for kunder verden rundt.

Nevn 5 ord som beskriver deg.
-Rar, original, kreativ, litt nevrotisk til tider, og drømmende.

oda-bored-2.jpg

Hvordan vil du beskrive arbeidet ditt?
-Rart, originalt, kreativt, nytenkende, og asymmetriskt. jeg prøver å holde meg borte fra å tegne perfekte ting. Det er så mye vakkert, spennende og utfordrende i ting som er utenom det vanelige. Skjønnhet ligger i de små detaljer.

oda-man-with-golden-necklace-4.jpg

Hva er dine 3 favoritt ting?
-Musikk samlingen min, å gå inn i gamle vintage butikker og bokbutikker i London, og www.flickr.com. Det er en utrolig inspirerende plass å vise frem arbeidet mitt, å få feedback og bli kjent med andre design intresserte.

Hva gjør du når du ska ha det gøy?
-Høre på god musikk, tegne, lese design og mote blader, se filmer eller å være sammen med nære venner.

oda-tourist.jpg

Hva har vært den største utfordringen for deg så langt?
-Det å være designer og kunstner innebærer at man i perioder har dårlige stunder,
der det er vanskelig å holde motet og humøret oppe , spesiellt når man har prestasjonsangst. Da føler jeg at jeg er udugelig og talentløs som kunstner og som person. Det er en utfordring å ha alltid ha en positiv tenkning og ha nok inspirasjon til å lage kunst eller design. Spesiellt om man er ny utdannet og man skal ut å møte den store verden. Man kan lett ha dårlig selvtillit og tro at man ikke er god nok, men det er en ærlig sak å være redd for det ukjente. Det finnes mye styrke i føle seg alene. Man må bare fortsette å tro på seg selv, selv om det til tider er vanskelig.

oda-herbert-3.jpg

Har du noen planer i nærmeste fremtid?? utstillinger, shows eller er med på noe stort og gøy?
-Jeg holder for tiden på med nye illustrasjons prosjekt. Jeg har planer om å lage en bok med en mix av portretter og illustrasjoner som er basert på byliv og bystemning. Samtidig er jeg alltid på utkikk etter nye og spennende illustrasjons oppdrag, så det er bare å ta kontakt.

Kan du fortsette denne setningen?
-kreativitet er… en alt oppslukende lidenskap som kommer og gÃ¥r.

oda-just-a-man.jpg

oda-mr-curly-1.jpg

+ Oda Valle

4 thoughts on “9 raske med Oda Valle”

  1. Oi! Den øverste tegningen av jenta med briller fikk meg til å le høyt. På lesesalen! Flott strek, sier meg enig der. Og skeive og småstøgge elementer gir tegningene et fint, fandeninvoldsk preg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>